12 Taarten decoreren

Op dinsdagavond 12 maart 2013 had ik samen met mijn zusje een workshop bij “ Het Schaep” van Carin Slagter bijgewoond.

Bij binnenkomst werd je welkom geheten en kreeg je een lekker warm kopje thee of koffie met een chocolaatje aangereikt.

De entourage ziet er knus uit en met de reeds (voor één ieder geglaceerde taart op tafel) kreeg je meteen het gevoel om aan de slag te willen en hopelijk spreek ik niet alleen voor mezelf!

Maar, voordat we aan de slag gingen, kregen we vooraf nog wat toelichting en voorbeelden middels dia. Tja, op beeld zagen de taarten er allemaal beeldig uit en oh zo makkelijk na te maken.

Ware het niet dat theorie en praktijk twee losse zaken zijn ach, zo gaat het in meeste gevallen nietwaar?

Toen we “groen licht“ kregen om van start te gaan kwam de eerste hindernis in zicht zal ik een thema gebruiken om de taart te decoreren, waar ga ik beginnen eerst de rand of welk kleur ga ik gebruiken? Tjonge jonge wat kan een mens dan ineens het druk in haar hoofd hebben en dan ben je nog niet eens bezig met je handen!

Of wacht de Paasdagen staan voor de deur dus ja een Paastaart, dat gaat hem worden pfftt zo één hindernis is reeds genomen en nu? Oh nog wat enkele te gaan ach weet je wat, ik ga genieten, dat ik hier ben in “het Schaep” dus het is een speciale dinsdag en géén gewone doordeweekse dinsdag, dus weg met de moeilijkheidsfactor 30!

Met de vriendelijke, geduldige uitleg en hulp van Carin en Karin(deze twee dames runnen de workshop met veel passie en hartelijkheid) verdwijnt de stress en de handen doen hun werk.
Wat een gezelligheid en opeens stromen de ideetjes binnen.
Zo zie je maar al doende leert men!
En zoals altijd, als je de smaak te pakken hebt, dan is de tijd van gaan aangekomen.
Mijn ”Paastaart” is mooi gedecoreerd en iedereen mag haar “opgepimte taart” meenemen naar huis.

We kregen nog een stukje taart aangeboden die de dames zelf hadden gemaakt.
Uiteraard kon je wat producten ter plaatse kopen en eventueel een vervolg cursus boeken.

In ieder geval heb ik genoten van deze “zoete avond” en ik dank de beide dames Carin en Karin voor deze gezellige avond.

Hulde voor jullie hartelijkheid en fijne uitleg dames!

Sylvia de Haan-Schoonheyti

2013-12-Taarten-decoreren