Evenementenverslag kalenderjaar 2022

Hieronder tref je een opsomming aan van de evenementen die personeelsvereniging Futura gedurende het kalenderjaar 2022 aan haar leden heeft aangeboden.

We hebben corona nagenoeg achter ons gelaten en hebben in 2022 gelukkig weer wat meer evenementen mogen organiseren. Het ging wel anders dan in voorgaande jaren omdat veel organisaties toch meer eisen stellen zoals eerdere aanbetalingen en dergelijke. Maar dit is een kwestie van wennen.

2020-02 Fred and Friends in Ahoy

Event was eigenlijk van 2020, maar door Coronamaatregelen kon het geen doorgang vinden. Het is 2x uitgesteld, uiteindelijk heeft het op zaterdag 18 juni 2022 plaats gevonden. Het was een super leuke show. De leden hebben ervan genoten.

2021-08 Drakenboot in Concert

Dit event was eigenlijk van 10 september 2021. In 2020 en 2021 ging het event niet door vanwege coronamaatregelen.
We hebben in eerste instantie 181 volwassen kaarten en 13 kinderkaarten verkocht, maar doordat het event verplaatst is en leden nog huiverig waren hebben we 66 volwassen kaarten moeten restitueren. Gelukkig heeft de organisatie hier ook rekening mee gehouden en hebben we ook daadwerkelijk voor 115 volwassen kaarten betaald.

01    Vrienden van Amstel Live

Wederom zoals ieder jaar weer de Vrienden van Amstel uitgezet, echter liep het dit jaar anders dan anders. Normaal gesproken vindt het evenement van de grootste kroeg van Nederland altijd in januari plaats, maar door de coronamaatregelen was deze uitgesteld naar januari 2023. Gelukkig voor de liefhebbers van Amstel Live, kwam de organisatie wel met een tussentijds concert in mei. Zo zijn we met 50 mensen toch nog in mei naar de Vrienden van Amstel Live geweest en een feest was het zeker.

02   Monkeytown/Streetjump

Ook dit jaar heeft PV Futura weer kaarten voor Monkeytown en Streetjump aan de leden aangeboden. Ook de samenwerkende PV’s hebben meegelift.
103 kaarten voor Monkeytown en 77 kaarten voor Streetjump.

03    Apeldoorn in concert

Wegens faillissement organisator is de activiteit niet doorgegaan.

04    FPF-evenementen

PV Futura biedt haar leden namens de FPF ook evenementen aan. Dit jaar 2022 was dit biljarten, fiets-wandeldag, racesquare circuit Zandvoort, ronde van Vlaanderen, tennis-paddel-squash, training vierdaagse, wadlopen en zaalvoetbal.

05    Boschbad

De abonnementen voor het Boschbad blijven aantrekkelijk. Het aantal verkopen stijgt. Helemaal nadat het 2 jaar wat minder was in verband met de Coronamaatregelen. Er zijn 169 abonnementen verkocht.

06   Lentewandeling Loenense waterval

Na alle coronabeperkingen was het gelukkig weer mogelijk activiteiten te organiseren.
Op zaterdag 30 april organiseerde PV Futura een lentewandeling die ditmaal startte vanaf Zorgboerderij De Groote Modderkolk in Loenen.
Aan deze 11 kilometer lange wandeling deden 39 van onze leden mee.
Tijdens de wandeling namen onze vaste natuurgidsen Henny Rave en Frans Liebert ons mee naar het gebied rond De Vrijenbergspreng, beter bekend van de Loenense waterval; de hoogste waterval van Nederland.
Voor aanvang en na afloop van de wandeling werd goed voor de inwendige mens gezorgd. Een schitterende wandeling met veel lovende woorden na afloop van de deelnemers.

07   Stedentrip Nice

De deelnemers hebben genoten van een heerlijke stedentrip met super mooi weer. Helaas waren we maar met 46 personen gegaan. 2 weken voor tijd kregen we een annulering voor 2 personen wegens medische redenen en last minute op vrijdagochtend nog een annulering voor 2 personen. Helaas was het niet mogelijk om op zo’n korte termijn nog nieuwe deelnemers te vinden.

08    Kruidenolie, azijn en zout

Bij atelier tussen de schapen hebben we twee workshops georganiseerd. In totaal hebben 37 deelnemers hier aan meegedaan. Tussentijds hebben we een rondleiding gekregen bij het atelier. De deelnemers waren erg enthousiast.

09    Nations leaguewedstrijd Nederland -België

Het voetballen is ook een vast onderdeel geworden bij het uitzetten van de evenementen die we organiseren. Als er een leuke wedstrijd is proberen we hiervoor kaarten te scoren. Ook in 2022 is dit weer gelukt en zijn 80 echte Oranjefans naar een mooie wedstrijd geweest welke in een 1-0 overwinning is geëindigd voor Oranje.

10   Dagtrip kasteeltuinen en Hertog Jan

Deze trip is gecanceld in verband met te weinig aanmeldingen.

11   Parkeren AGOVV

Aan medewerkers met een vast dienstverband en die lid zijn van PV Futura werd in 2022 weer de mogelijkheid geboden om een parkeervergunning te kopen bij AGOVV.

12   Happen en trappen

Deze dag zijn we gaan happen en trappen in de Achterhoek en Hanzestad. (Gorssel, Zutphen en Laren). De route was dit jaar langer dan voorgaande jaren, 64 km.
Het was een zeer gevarieerd landschap en het eten was lekker. De route was mooi, de deelnemers waren weer heel tevreden.

13   Kaarten Dinoland Zwolle

We hebben 91 toegangskaarten met korting verkocht aan onze leden.

14   Openlucht Filmfestival

In totaal hebben we 518 kaarten gekocht, waarvan: 40 voor Politie en 36 voor Kadaster.

15   Tina Turner de Musical

In eerste instantie 50 kaarten ingekocht, echter waren leden nog huiverig om naar theater te gaan. De resterende 13 kaarten uitgezet binnen Samenwerkende PV. BD Utrecht heeft de 13 kaarten overgenomen en ook zijn er nog 3 extra bij besteld, omdat BD Utrecht 16 leden blij wilde maken met dit event. Zowel de leden van Futura als van BD Utrecht hebben van de voorstelling genoten.

16    Spirit of Winter

Een jaarlijks terugkerend evenement is Spirit of Winter, de winterfair bij Paleis het Loo in Apeldoorn. Voor dit evenement kon me dagtickets aanschaffen met korting. Door onze leden werden deze editie 97 kaarten afgenomen.

17    Sinterklaas

Dit jaar het Sinterklaasfeest georganiseerd en wat een happening was dit. Toch nog getwijfeld of het door zou gaan in verband met de corona en eventuele maatregelen die misschien zouden komen. Gelukkig bleven de maatregelen uit en konden we een mooi feest organiseren. Wel op een andere locatie dan gebruikelijk, maar dit maakte de feestvreugde er niet minder om. De kindergezichtjes waren weer blij en dus heeft ook de organisatie genoten van een mooi sinterklaasfeest waar ook de sint met een fijn gevoel op terugkijkt.

18   De Kerstreis een dagtrip naar Keulen

In eerste instantie was het idee om dit jaar geen kerstreis te organiseren omdat dit vaak een 2-daags evenement is inclusief overnachting. Er is besloten toch dit evenement op te pakken  en een dagtrip te organiseren naar de kerstmarkt in Keulen. Ondanks een niet geheel vlekkeloze dag,  al met al met 100 deelnemers een hele leuke dag gehad in het mooie Keulen.

19   Donkere dagen borrel

Opkomst was aanzienlijk minder. 60 kaartjes zijn er verkocht. De prijs is ook enorm gestegen.
Dit komt enerzijds door inflatie en anderzijds ook omdat PV Foqus niet meer alleen voor de kosten wil opdraaien en dit dus ook naar de Samenwerkende PV’s doorcalculeert.

20    Vriendschapsconcert

Muziek verbindt mensen, dorpen, steden, landen en soms zelfs werelddelen. Deze vaststelling is voor het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM) en het Apeldoorns gemengd koor OZON het motief geworden voor ons gezamenlijk concert. 16 kaarten zijn er uitgegeven door PV Futura.

21    De Scheg

Een aantal jaren konden we deze activiteit niet uitzetten door problemen met het printen en verstrekken van tickets bij zwemparadijs De Scheg in Deventer, maar dit jaar was de actie terug van weggeweest!

Zwembad De Scheg in Deventer is het zwemparadijs van Overijssel. Voor het hele gezin is het een schitterend bad vol leuke attracties. Daarnaast huisvest locatie ‘De Scheg’ ook een prachtige kunstijsbaan. PV Futura bood haar leden weer de mogelijkheid om entreekaarten voor het zwembad en/of de kunstijsbaan aan te schaffen met flinke korting.
Daarnaast hebben wij onze collega-pv’s (gezamenlijke pv’s van Apeldoorn) de mogelijkheid geboden om met ons mee te doen om zo samen een hogere korting te regelen. En met succes: in totaal hebben we maar liefst 1130 kaarten bij De Scheg ingekocht, waarvan er 506 voor onze eigen leden waren. Een daverend succes wederom!

22    Kinderparadijs Malkenschoten

Ook dit jaar boden we onze leden weer de mogelijkheid om met flinke korting een jaarabonnement aan te schaffen voor kinderparadijs Malkenschoten in Apeldoorn. Nieuw was dat we dit jaar ook losse entreekaarten aanboden met korting.
We mochten 141 volwassenen en kinderen blij maken met een jaarkaart met korting en van de losse entreekaarten werden 19 stuks afgenomen. Wederom een geslaagde kortingsactie voor het hele gezin.

 

 

Namens het secretariaat van Personeelsvereniging Futura