Verslag evenementen 2023

Hieronder tref je een opsomming aan van de evenementen die personeelsvereniging Futura gedurende het kalenderjaar 2023 aan haar leden heeft aangeboden.

01   Vrienden van Amstel Live

Zoals ieder jaar hebben we ook nu weer de Vrienden van Amstel uit mogen zetten. Het was samen met 100 van onze leden weer een grandioos feest met alleen maar positieve geluiden.
Mede dankzij collega-bestuurslid Anja Koens, die als begeleider meeging in de tweede bus, was dit evenement een groot succes. Inmiddels hebben we alweer 100 kaarten bemachtigd voor het event in 2025.

02   Musical Aladdin

Het evenement Musical Aladdin was enorm snel vol en de 50 deelnemers die meegingen naar Schevingen hebben volop genoten. De tickets waren 1e rang en hebben we voor een scherpe prijs afgenomen via een Black Friday-deal.

03   Stedentrip Krakau

Met een gezellige groep van 47 deelnemers hebben we een indrukwekkende trip naar de historische stad Krakau gemaakt, met als hoogtepunt een bezoek aan kamp Auschwitz en de zoutmijnen.

04   Stedentrip Athene

Voor de stedentrip naar Athene hadden we meer als 100 aanmeldingen. We hebben dan ook moeten loten. De trip was wederom geslaagd met een super mooi programma, waar leden zich voor hebben kunnen opgeven. Er zijn 50 leden meegegaan naar Athene.

05   Apenheul

De Apenheul in Apeldoorn had een webportaal ingericht voor de leden van PV Futura. Hier konden onze leden zelf hun kaarten bestellen. Daardoor hadden wij geen zicht op de hoeveelheid afgenomen kaarten.

06   Monkeytown/Streetjump

Monkeytown
Ondanks de toch wel mooie aanbieding hebben slechts 9 leden in totaal 34 kaarten besteld.

Streetjump
Ook deze aanbieding was geen succes voor de leden van de PV. Slechts 16 leden hebben in totaal 64 kaarten besteld. De mogelijke oorzaak is dat Social Deal op dat moment een soortgelijke aanbieding had, maar dan voor minder geld dan de deal die wij hebben weten te sluiten. De PV van de gemeente Apeldoorn heeft via ons wel 224 kaarten afgenomen.

07   Winterberg

PV Foqus had nog een aantal plaatsen vrij in hun bus voor evenement naar Winterberg en dus heeft PV Futura hierop meegelift. In totaal zijn 5 van onze leden met introducee meegegaan.

08   Xtreme Hip Hop Sessie

De Xtreme Hip Hop Sessie was een leuke sportieve workshop op RnB-muziek om leden ook meer te laten bewegen. De sessie is ook uitgezet binnen de Samenwerkende PV’s van Apeldoorn en de gemeente Apeldoorn deed mee met 6 leden. Het totale aantal deelnemers was 20.

09   FPF-evenementen

PV Futura biedt haar leden namens de Federatie Personeelsverenigingen Financiën (FPF) ook evenementen aan. In 2023 waren dit 19 evenementen. Deelname is mogelijk voor alle (oud)medewerkers van de Belastingdienst, Toeslagen, Douane en het Ministerie van Financiën.

10   NK indoor atletiek

Voor het NK indoor atletiek hebben we 5 kaarten voor zaterdag 18 februari en 48 kaarten voor zondag 19 februari verkocht met korting. Dit is een event van de Samenwerkende PV’s via de Gemeente Apeldoorn. Op zondag hebben we mogen genieten van een historisch moment. Femke Bol verbrak namelijk het wereldrecord op de 400 meter.

11   Grand Prix België

Voor het eerst heeft PV Futura een dagtocht naar de Formule 1 Grand Prix van België georganiseerd. Met 2 bussen (samen met collega-PV ‘het Kadaster’) zijn we naar dit evenement geweest. Het was een spektakel wat eindigde met de winst voor Max Verstappen. Gelukkig zat het weer ook mee en hebben we een leuke dag gehad. Dit evenement is zeker voor herhaling vatbaar.

12   Keukenhof

Na een aantal jaren niet geweest te zijn bood PV Futura haar leden weer de mogelijkheid om op vrijdag 14 april 2023 mee te gaan met een ouderwets gezellig dagje Keukenhof in Lisse. Met een volle dubbeldekker met 90 deelnemers hebben we genoten van een fleurige dag tussen alle prachtige bloementuinen en aangelegde perken.

13   Workshop Dotten

Op 20 maart hebben 10 personen en op 27 maart hebben 5 personen meegedaan aan de workshop Dotten in Apeldoorn. Dot painting is een schildertechniek waarbij je met verfdruppels (stippen) schildert. Het was een hele leuke ervaring en iedereen ging dan ook naar huis met een zelf ‘gedot’ konijn of SPRING-bordje (de tekst ‘Spring’). Ware kunstwerkjes.

14   Workshop voorjaarsstuk

Op donderdagavond 16 maart 2023 organiseerde PV Futura weer een voorjaarscrea-avond op het Walterboscomplex in Apeldoorn. Wij maakten een prachtige etagère van 3 verdiepingen voor op tafel met verse bloemen, mos, blad en decoraties. Wederom onder leiding van Corinne Willemsen van Natuurlijk Creatief uit Twello, kon het niet anders dan dat het weer een prachtig stuk werd. In totaal deden 51 deelnemers mee met deze workshop.

15   Turkse kookworkshop

14 en 15 maart was een Turkse kookworkshop georganiseerd.
14 maart deden 8 personen mee, 15 maart deden 12 personen mee. Het was een geslaagde kookworkshop bij de Kookstudio in Zwolle. De leden en hun introducees waren erg enthousiast. We hebben heerlijk gegeten. Uiteraard heeft iedereen ook de recepten mee gekregen.

16   Ouder/kind-workshop Mozaïek

Voor de ouder/kind-workshop Mozaïek hadden zich slechts 4 leden opgegeven. Dat aantal was helaas te weinig, waardoor deze workshop is geannuleerd.

17   Libelle Zomerweek

Op vrijdag 12 mei 2023 gingen we met een bus vol dames naar de Libelle Zomerweek. Dit jaar gingen we naar de EXPO Greater Amsterdam in Vijfhuizen. 45 dames hebben genoten van het stralende weer en de vele workshops en gingen met tassen vol weer huiswaarts.

18   MAC Make-up workshop

Met 12 leden hebben we de MAC Make-up workshop gevolgd. De workshop werd gegeven bij parfumerie Douglas in Apeldoorn. Er was aandacht voor eenieder van ons. Na de workshop hebben wij gezamenlijk een lunch genuttigd bij Café de Paris in Apeldoorn, waar nog verder de verbinding met elkaar werd gelegd.

19   Koe-knuffelen

12 leden hebben zich opgegeven om alleen of samen met hun (klein)kind(eren) te komen koe-knuffelen in Voorst. In totaal waren er die dag 24 deelnemers.
We hebben een rondleiding gekregen over de boerderij. Veel kinderen vonden de koeien toch wel eng; ze waren best groot. Het was die dag erg warm, dus hebben maar weinig deelnemers bij de koeien gelegen. De reacties van de deelnemers waren zeer positief.

20   Happen en trappen ‘Heerlijk Heerde: Van IJsseldijk tot Veluwse heide’

16 leden met introducee hebben meegedaan met dit jaarlijks terugkomend evenement.
De groep werd in 3 groepen van 10 personen gesplitst. Het was een mooie route. Helaas gooide het weer roet in het eten. Velen zijn drijfnat geworden. Dit was het eerste jaar dat het slecht weer was. Dat was toch wel jammer. Volgend jaar, 6 juli, een herkansing.

21   Boschbad

Het is altijd fijn om onze leden weer te kunnen voorzien van een Boschbad-abonnement voor een verfrissende duik in het zwembad in Apeldoorn (tijdens de warme dagen). Zelfs collega’s van het ‘Walterboschcomplex’ nemen zo nu en dan tijdens hun pauze een snelle, frisse duik.

22   Drakenboot in Concert

Drakenboot in Concert was wederom een geslaagd event, waar onze leden met volle teugen van hebben genoten. Een echt Apeldoorns event, waar we onze leden echt mee kunnen verblijden. Echter waren er wel problemen met de tickets, waardoor een aantal leden het event hebben moeten missen of zelfs een nieuw kaartje hebben mogen kopen. Maar ook dat hebben wij prima kunnen oplossen met de organisatie. De leden die hun kaart niet hebben gebruikt of een nieuw kaart hebben gekocht, hebben het bedrag gerestitueerd gekregen. In totaal zijn 253 volwassen en 23 kinderkaarten verkocht.

23   Workshop Glas Fusing

21 deelnemers hebben meegedaan met de workshop Glas Fusing in Raalte.
Met stukjes glas een kunstwerk maken. Dit kon een raamhanger zijn of een bonbonschaaltje. 21 Deelnemers deden mee en waren zeer creatief. Sommigen zijn hun roeping misgelopen, want er kwamen prachtige kunstwerken tevoorschijn.

24   Arabische kookworkshop

21 juni was de Arabische kookworkshop bij restaurant Amasina in Westervoort.
Amasina is een ‘All-you-can-eat’-restaurant waar je ook kookworkshops kunt organiseren. We konden in groepjes, om beurten, koken in de professionele keuken. Ook in het restaurant zelf was er gelegenheid om te koken. We hebben heerlijke gerechten gemaakt. De 20 deelnemers waren erg enthousiast over de gerechten. Ook hier zijn de recepten gedeeld.

25   Stadswandeling Vagebond

Op 23 juni hebben we met 27 deelnemers mee gedaan aan de stadswandeling ‘Vagebond’ in Apeldoorn. Het bijzondere aan deze wandeling is, is dat de gidsen (ex)daklozen zijn. Zij vertellen over hun leven op straat, waar ze eten en slapen. Het was een hele interessante wandeling. Het is onvoorstelbaar dat hier meer dan duizend daklozen zijn in Apeldoorn, waaronder ook vele jongeren.

26   EK kwalificatiewedstrijd Nederland-Frankrijk

Het bezoeken van voetbalwedstrijden is ook een vast onderdeel geworden bij het uitzetten van de evenementen. Als er een leuke wedstrijd is probeert PV Futura hiervoor vaak kaarten te bemachtigen. Ook in 2023 is het weer gelukt en zijn we met een bus vol Oranjefans naar de wedstrijd Nederland – Frankrijk gegaan. Jammer genoeg eindigde deze wedstrijd in een nederlaag voor Oranje.

27   Openlucht Filmfestival

Ook voor dit Apeldoornse evenement hebben wij onze leden met totaal 390 entreekaarten met korting kunnen verblijden. Hoewel het programma dit jaar wat minder was, hebben veel leden toch kunnen genieten van de topper van het event: ‘Hotel Mumbai’.

28   Dagtocht Zaanse Schans

In 2022 zijn er relatief weinig dagtochten geweest en hierin is in 2023 verandering in gebracht.
Zo zijn we met de bus met 51 deelnemers naar de Zaanse Schans geweest voor een leuke rondleiding met interessante verhalen met aansluitend een heerlijke lunch, Daarna was er nog vrije tijd om de schans om rond te lopen. Het weer was zon overgoten en we hebben een fantastische dag gehad.

29   Dagtocht Weerribben en bezoek aan de Orchideeënhoeve

Een andere dagtocht die is georganiseerd is een dagtocht naar de Weerribben en aansluitend brachten we een bezoek aan de Orchideeënhoeve.
Het bezoek aan de Weerribben was heel indrukwekkend. 66 deelnemers, verdeelt over 2 groepen hebben een rondvaart gehad, waar hen uitgebreid is verteld over het ontstaan van de Weerribben. Het was een zeer boeiend verhaal met heel veel humor. Na het bezoek zijn we naar de Orchideeënhoeve gereden, waar een overheerlijke lunch op ons stond te wachten. Na de lunch hadden we 2 uur de tijd om rond te lopen. Wat is het daar mooi met die bloemen, maar ook de dieren die daar rond lopen. Gelukkig was het overdekt, want het weer zat niet echt mee. Al met al hebben we een hele leuke dag gehad.

30   John Williams present RnB Oldskool Hits

Samen met de PV van de gemeente Apeldoorn zijn we naar dit evenement geweest. PV Futura heeft 30 kaarten afgenomen en de gemeente Apeldoorn heeft de resterende 20 afgenomen. Het was een swingende Old skool-avond en zeker voor herhaling vatbaar. Superblij ook met de samenwerking met de PV’s in Apeldoorn. Als we het binnen onze eigen PV niet vol krijgen, hoeven we het event niet te cancelen, maar kunnen we het bij de andere PV’s uitzetten. De samenwerking bevalt ons prima.

31   Zilverklei workshop

Voor de workshop Zilverklei hadden zich 21 deelnemers aangemeld en is de workshop gesplitst in 4 groepen verspreid over 4 dagen.
We werden hartelijk ontvangen met koffie/thee en iets lekkers en kregen daarna een uitleg wat we gingen doen. Na een keuze gemaakt te hebben aan de hand van een aantal afbeeldingen zijn we met de zilverklei aan de slag gegaan. Na het ontwerpen, bakken, schuren en afwerken hebben we een leuk eindproduct gefabriceerd. Het waren hele leuke en leerzame middagen.

32   Kookworkshop Surinaamse hapjes

12 deelnemers hebben aan de kookworkshop Surinaamse hapjes in Apeldoorn meegedaan. Het was een leuke workshop, maar met wel iets te simpele gerechten voor onze deelnemers. Ook hier werden de recepten na afloop weer gedeeld.

33   Tweedaagse kerstreis Antwerpen en Brussel

Na diverse succesvolle kerstreizen organiseerde PV Futura weer een tweedaagse kerstreis. Dit jaar gingen we op vrijdag en zaterdag 8 en 9 december 2023 naar Antwerpen en Brussel.
In totaal gingen 73 deelnemers met een dubbeldekker richting België voor 2 dagen het (kerst)shoppen en genieten van de geweldige sfeer.

34   Workshop herfststuk

Op donderdagavond 12 oktober 2023 organiseerde PV Futura een herfstcrea-avond op het Walterboscomplex in Apeldoorn. In totaal gingen 45 deelnemers met een prachtig, zelfgemaakte herfststuk naar huis.

35   Sinterklaas

Dit jaar hebben we voor het eerst weer het jaarlijkse Sinterklaasfeest georganiseerd, en wat een happening was dit! We hebben toch nog getwijfeld of het wel door zou gaan in verband met de weer opkomende coronagolf en eventuele maatregelen die er misschien zouden komen. Gelukkig bleven de maatregelen uit en konden we een mooi feest organiseren. Dit jaar in Beekbergen, wat een andere locatie was dan gebruikelijk, maar dit maakte de feestvreugde er niet minder om. De kindergezichtjes waren weer blij en dus heeft ook de organisatie genoten van een mooi Sinterklaasfeest, waar ook de Sint met een fijn gevoel op terugkijkt.
Voor 2024 krijgen we een vaste en grotere locatie, wat erg fijn is.

36   Geocaching

Op zaterdagmiddag 2 december 2023 organiseerde PV Futura een kennismaking met Geocaching op ’t Leesten in Ugchelen. In eerste instantie zou het plaatsvinden op 4 november met 26 personen, maar door persoonlijke omstandigheden van de cursusleider is het verzet naar 2 december. 17 personen konden op deze nieuwe datum deelnemen.
Onder leiding van Jaap Raffe van ‘JaTi’ kregen we eerst een uitgebreide uitleg over Geocachen. Daarna gingen we zelf in groepjes met de GPS op pad om te Geocachen. Jaap had leuke opdrachten en mooie routes uitgezet. Ondanks de kou en sneeuw was het een geslaagde middag met zeer enthousiaste deelnemers.

37   De Scheg

Zwembad De Scheg in Deventer is het zwemparadijs van Overijssel. Voor het hele gezin is het een schitterend bad vol leuke attracties. Daarnaast huisvest locatie ‘De Scheg’ ook een prachtige kunstijsbaan.

PV Futura bood haar leden weer de mogelijkheid om entreekaarten voor het zwembad en/of de kunstijsbaan aan te schaffen met flinke korting.
Daarnaast hebben wij onze collega-PV’s (gezamenlijke PV’s van Apeldoorn) de mogelijkheid geboden om met ons mee te doen om zo samen een hogere korting te regelen. En met succes: in totaal hebben we maar liefst 1078 kaarten bij De Scheg ingekocht, waarvan er 558 voor onze eigen leden waren. Een daverend succes wederom!

38   Workshop macramé wandhanger

Op woensdagavond 8 november 2023 organiseerde PV Futura de workshop Macramé wandhanger maken op het Walterboscomplex in Apeldoorn.
Liselotte Kuil van ‘Lodds creative living’ leerde de 20 deelnemers eerst de basistechniek van het macramé. Daarna gingen de deelnemers zelf aan de gang om met de geleerde knopen een wandhanger te knopen. De sfeer was erg gezellig met de enthousiaste deelnemers. De begeleiding van Liselotte en haar collega was ook leuk en ongedwongen. Aan het eind van de workshop ging iedereen met een mooie wandhanger naar huis. Macramé: voor herhaling vatbaar, zei men.

39   Donkere Dagen Borrel

De Donkere Dagen Borrel is een evenement van de Samenwerkende PV’s, georganiseerd door PV Foqus. De prijs is enorm gestegen, waardoor we merken dat de afname ook minder is. In totaal hebben we 49 kaarten verkocht.

40   Kinderparadijs Malkenschoten

Ook dit jaar boden we onze leden weer de mogelijkheid om met flinke korting een jaarabonnement aan te schaffen voor kinderparadijs Malkenschoten in Apeldoorn. Maar liefst 229 abonnementen met korting werden door onze leden aangeschaft voor het kalenderjaar 2024.

41   Bierproeverij en rondleiding Davo Deventer

Maar liefst 54 deelnemers hebben meegedaan met deze proeverij en rondleiding bij Davo in Deventer. We kregen drie soorten bier te proeven. Er was een hapjes-arrangement afgesproken en ze kwamen diverse keren langs met de hapjes. Het was een groot succes.

42   Workshop kerststuk

Op donderdagavond 7 december 2023 organiseerde PV Futura weer een kerstcrea-avond.
Het was een gezellige drukte van jewelste in de Plint van het Walterboscomplex met 57 dames. Ieder ging met een schitterend kerststuk, voorzien van lampjes, kerstballen en groen huiswaarts.

43   IJsbeeldenfestival

Door corona hebben we het IJsbeeldenfestival al 2 jaar niet opgenomen in onze planning. Een event dat altijd in de smaak valt bij onze leden, vandaar dat we het weer hebben uitgezet. En de aantallen liegen er niet om: 130 volwassen en 29 kinderkaarten.

44   Apenheul 2024

Deze keer is er gekozen voor het uitzetten van een aanbieding onder de leden in plaats van het gebruik van de webportaal. In totaal zijn er 86 kaarten besteld. Het was een geslaagde actie.

 

Namens het secretariaat van Personeelsvereniging Futura