56 ontspanningsmassage

Zaterdag, 7 december 2013

Palmbomen, zwemmen, olie. Bij het lezen van deze woorden denk je natuurlijk direct aan een workshop ontspanningsmassage.
Op een donkere zaterdagochtend zijn we naar de Massage Academie gegaan om kennis te maken met het geven van een massage. Op een ontspannen en interactieve wijze weet Ronald ons mee te nemen in de eigenschappen van de 6 zintuigen. We leren hoe al deze zintuigen invloed hebben op zowel het geven als het ontvangen van een massage. Na deze uitleg laat Ronald ons zien hoe je een heerlijke massage kan geven, zonder dat je kramp in je vingers krijgt. Ezelsbruggetjes zoals blok, de boom en zwemmen helpen om de volgorde en technieken te onthouden.
Ondertussen is het alweer tijd voor een goed verzorgde lunch. In de tussentijd hebben we elkaar al beter leren kennen, waardoor het een gezellige boel is.
Als we de broodjes achter de kiezen hebben, mogen we zelf aan de slag. Handdoeken worden neergelegd, en de helft van de deelnemers mag plaats nemen om zich over te geven aan de (on)kundige handen van de medecursist. Dat wat Ronald eerder zo makkelijk voordeed, blijkt in de praktijk een stuk lastiger te zijn. We krijgen veelvuldig aanwijzingen hoe we de grepen moeten doen. En vooral welke houding je het best kan aannemen. Het blijkt dat je veel meer met druk en gewicht werkt, dan met kracht. We zijn allemaal ruim een uur aan het masseren, maar de tijd vliegt! Een ieder heeft genoten van het ontvangen van de massage, maar zeker ook het geven van een massage blijkt erg leuk te zijn.
Terugkijkend is mijn conclusie dat het een zeer geslaagde workshop was. Tot mijn verbazing heb ik nu ook echt het gevoel dat ik daadwerkelijk iemand een lekkere, goede massage kan geven. En dat zonder kramp in de vingers en een zere rug!

Met vriendelijke groeten,

Vibeke Jansen