45 Louwman Museum

Duesenberg_LouwmanBezoek aan het Louwman Museum van vrijdag 4 oktober 2013.

Na een comfortabele busreis kwamen we met een kleine vertraging aan in het Louwman Museum, het reisdoel van deze dag. Na ontvangst bij de receptie werden we verrast door de blik in de enorme hal – waarin uiteraard enkele bijzondere auto’s waren opgesteld. Nadat we de hal door waren gelopen met bewonderende blikken, hebben we een kopje koffie gedronken.

Na het kopje koffie kregen we een presentatie, die werd gegeven door een bijzonder enthousiaste dame. Uiteraard was het onderwerp auto’s – maar dan uitgebreid met filmbeelden uit vroegere jaren, waarbij enkele auto’s die in het museum staan (denk dan bijvoorbeeld aan de Aston Martin DB4 uit de film Goldfinger van James Bond) een rol spelen.

Na de presentatie hebben we genoten van een goed verzorgde lunch.

Na de lunch kregen we een rondleiding; we werden verdeeld in 2 groepen met ieder een eigen begeleider. Zo werden we rondgeleid door het museum, waar een indrukwekkende collectie auto’s, motorfietsen, rijtuigen en enkele vliegtuigen staan opgesteld. Met name de collectie auto’s (ongeveer 250 stuks) is heel bijzonder. Van de 250 auto’s die er staan is, na enkele voorbereidende werkzaamheden, zo’n 80 procent weer rijvaardig! Ook de echtgenotes/partners die mee waren gereisd hebben zich prima vermaakt. Toen de rondleiding afgelopen was, hadden we nog wat tijd om door het museum rond te lopen en, als je dat wilde, wat plaatjes te schieten van de auto’s òf naar het restaurant (een hele mooie ruimte met een aantal typisch Haagse gevels daarin) te gaan en daar iets te gaan drinken.

2013-45-Louwman-museum