42 Euro Disney

Disneyland Parijs

Op vrijdag 25 oktober moesten we om 9:00 uur bij de Dubbelbeek in Apeldoorn verzamelen, want daar vertrok de bus. Nadat iedereen zijn bagage had ingeladen en in de bus zat vertrokken we stipt om 9:00 uur. De reis van 6 uur naar Parijs was begonnen. Na 2 keer stoppen onderweg en 2 files in Frankrijk kwamen we rond 18:00 uur, in de regen, aan bij Hotel Hipark in Parijs. We mochten weer de benen gaan strekken, want het was tijd om de bagage uit te laden en op zoek te gaan naar de hotel kamer. Het waren overigens mooie hotelkamers. ’s Avonds mochten we zelf inplannen. Je kon naar het winkelcentrum vlakbij het hotel met winkels en restaurantjes of zoals de buschauffeur adviseerde alvast eens met de bus naar Village bij Disneyland waar ook winkels en restaurantjes zaten.

De volgende dag zaterdag 26 oktober was het eindelijk zo ver: op naar Disneyland. Na een heerlijk ontbijt in het hotel vertrokken we met een bus die voor het hotel stopte in 10 minuten naar het park. Op 1 regenbui na was het de hele dag mooi weer en konden we de hele dag genieten van de attracties, de studio’s en de parades. We konden naar de Walt Disney Studios Park waar allerlei voorstellingen zijn en enkele attracties en naar het Disneyland Park waar de overige attracties verdeeld zijn in verschillende thema’s: Frontierland, Adventureland, Fantasyland, Discoveryland en de Mainstreet met verschillende winkeltjes. Ook waren er parades waarbij de verschillende Disney figuren over het park liepen, en kon je met de verschillende Disney figuren op de foto op aangegeven tijdstippen. We hadden tijd zat, de laatste bus vertrok 23:48 uur weer richting het hotel.

Zondag 27 oktober was het helaas alweer de dag om naar huis te gaan. Gelukkig konden we vandaag nog wel naar Disneyland. Na weer een lekker ontbijt in het hotel en de tassen hebben ingepakt vertrokken we dan ook maar gauw weer met de bus richting Disneyland. Ondanks de regen die met bakken uit de lucht kwam was het vele malen drukker dan de zaterdag. Bij sommige attracties waren wachtrijen van 60 tot 85 minuten normaal zo leek het. Vanwege de regen leken de shows in de Disney studio’s uitkomst voor deze regenachtige dag, maar gelukkig werd het rond 12:00 uur alweer droog en begon de zon te schijnen. Helaas hadden we vandaag niet meer alle tijd. Om 16:15 uur moesten we weer bij de bus bij het hotel zijn zodat Henk ons om 16:30 uur weer richting Apeldoorn kon brengen. Om in de stemming te blijven keken we Ice Age 3 en na de stop in Belgie, Ice Age 4 (altijd leuk!). Op de terugweg zat alles mee en zonder files kwamen we rond 23:15 uur weer aan bij de Dubbelbeek in Apeldoorn.

Het was een zeer geslaagde weekend! Zeker voor herhaling vatbaar. Henk en Henny bedankt voor de leuke reis, ook namens alle medereizigers!

2013-42-Eurodisney