38 Buggy toertocht

Op zaterdag 14 september gingen we, in drie verschillende groepen én op drie verschillende tijden, een 2 uur durende buggy toertocht van ongeveer 50 kilometer over de Veluwe maken.
In onze groep (die van 16.00 uur) waren ongeveer 12 buggy’s.
Vooraf hadden we filmpjes op You-tube bekeken die zinnige informatie opleverde. Doe een regenpak en laarzen aan!
Blij dat we dat advies ter harte hadden genomen want er waren mensen uit de groep vóór ons die hadden modder in de sokken en onderbroek zitten!
Wat dat betreft waren we goed voorbereid, hoopten we althans. Wij hadden dit allebei nog nooit eerder gedaan dus waren erg benieuwd hoe het zou gaan. Spannend!

In Loenen aangekomen werden we ontvangen door Laurens en kregen we eerst koffie. Aangezien het een beetje druilerig en fris was, was dit zeer welkom.
Daarna kregen we een veiligheidsinstructie over het rijden in de buggy.
Eindelijk kon iedereen een buggy kiezen, ze zaten allemaal al onder de modder … dat belooft wat! Maar met het regenpak al aan, was dat geen probleem.

Toen we vertrokken begon het net wat te miezeren wat het zicht wel een beetje benam.
Er zit namelijk geen voorruit in een buggy (en dus ook geen ruitenwisser), je zit in een open kart in de buitenlucht en dat was wel een beetje wennen.
Met de (miezer)regen in het gezicht en de beschermbril op was het goed te doen. In ieder geval was het rijden op zich niet moeilijk.
Gas geven en/of remmen (in de bochten een beetje van beide om lekker door de bocht te “slippen”), richting aangeven en natuurlijk (niet onbelangrijk) op het verkeer letten.
Een keer raakte de groep elkaar kwijt. Maar onze begeleiders wisten ons weer snel terug te vinden (de ervaring spreekt).

We zijn over de openbare weg geweest maar ook door het bos, langs weilanden, door dorpjes. Af en toe door de blubber maar meestal was het pad redelijk “droog”.
Pas rondom Beekbergen vlogen de eerste echte modder spetters in het rond. Daarna maakten het allemaal niet meer uit. Vies waren we toch al.
Diepe donkere plassen, grint, modder, heerlijk! Een gezicht vol modder (goed voor de huid…), een oor vol smurrie, fantastisch!
Waar we allemaal geweest zijn durf ik niet te zeggen. Van Loenen richting Oosterhuizen, naar Beekbergen (Wipselberg, Woeste Hoeve) en, ik geloof, via Oosterhuizen weer terug naar Loenen?
Terug in Loenen zijn we met de tuinslag schoon gespoeld en hebben heerlijke warme chocomel gedronken en gekletst met mede-buggy rijders.

Thuis was een lekkere warme douche geen overbodige luxe! Weer warm, schoon, moe maar voldaan en rozig van de frisse buitenlucht nog nagenieten.
Ik heb veel natuur gezien. Wat is onze omgeving toch prachtig! Op plekken geweest waar ik het bestaan niet van wist.
Geweldig bedankt Futura! Wanneer gaan we weer?

 

Cathy Mateboer en Joep Zeldenrijk

2013-38-Buggy-toertocht