2019-33 Workshop bonbons maken

Op maar liefst 6 zaterdagmiddagen hebben in totaal 50 deelnemers de Workshop bonbons maken gevolgd bij Bonbonnerie Borrel in Zwolle.
Bonbonnerie Borrel is al bijna 40 jaar een begrip in Zwolle en omstreken, en nog steeds worden alle bonbons en truffels ambachtelijk bereid.

We werden ontvangen met koffie en thee en een schaal met daarop diverse bonbons en slagroomtruffels.
De  huidige eigenaar, patissier Peter van der Molen, gaf zelf de workshop in de workshopruimte die zich aan/in het winkelpand bevindt. We startte met een korte uitleg over chocola. Waar komt chocolade vandaan, hoe ziet een cacaovrucht eruit, hoe wordt het geoogst, vervoerd, etc.
Vervolgens gingen we aan de slag met het maken van bonbons. We mochten zelf een eigen mal uitkiezen en deze vol gieten met pure, melk of witte chocolade. Daarna uit laten lekken, zodat er slechts een laagje chocolade in de mal blijft zitten en daarna laten afkoelen. Na het afkoelen van de chocolade ging de vulling er in. Diverse soorten en smaken en dus voor elk wat wils.
Daarna moesten we opnieuw de mallen afvullen en afstrijken en de bonbons waren weer klaar om af te koelen, zodat we ze op een later moment uit de mal konden ‘kloppen’.

In de tussentijd dat de bonbons aan het afkoelen waren zijn we bezig gegaan met het maken van een marsepeinen roos. Ook kregen we elk een spuitzak met melkchocolade om daarmee een chocoladefiguur te spuiten, om deze daarna te decoreren met allerlei decoratiemateriaal en de marsepeinen roos.

Een zeer geslaagde workshop. Eentje waarbij je (nadat je klaar was) letterlijk je vingers af kon likken.
Iedereen ging met zijn/haar gemaakte producten naar huis.

https://www.pvfutura.nl/flagallery/2019-33-workshop-bonbons-maken/