2018-06 Dagtocht Delft

Verslagje van Delft bezoek op 23 maart 2018

We zijn vertrokken met een volle bus naar Delft om ons te laten voorlichten op zowel technisch als cultureel gebied.

De busreis was voorspoedig en aangekomen in Delft werden we opgewacht door een jonge man, een student die gids bleek te zijn van de TU te Delft. Die heeft ons meegenomen om eerst koffie te drinken en daarna met hulp van een paar collega studenten allerlei technische gedachten, deels uitgewerkt, te laten zien. Te denken valt aan 3d-printen met beweegbare onderdelen, opvolging ABS, satelliet C3, robot crowd zonder leiding, fiets- en motorontwikkeling. Ook de solarauto hebben we gezien en de bouw aan de volgende. Dit laatste gedeelte mocht niet worden gefotografeerd i.v.m. de overige concurrentie van Nederlandse deelnemers 🙂 .

Hierna zijn we opgepikt door de buschauffeur en dichtbij het centrum van Delft gedropt waar we eerst een prima lunch en daarna een mooie stadswandeling hebben gehad onder leiding van 2 ervaren gidsen. Deze hebben veel kennis en vertelden veel over het historische Delft. Na deze wandeling van een 90 minuten waren de meeste dusdanig verkleumt van het zeer koude voorjaarsweer dat de meesten een restaurantje opzochten om vooral warme chocolade melk te drinken en wat na te praten over alle indrukken die zijn opgedaan.

Na een voorspoedige terugreis werden we door de aardige buschauffeur weer gedropt bij onze opstapplaats. Al met al een geweldig georganiseerde dag waar we met veel leuke herinneringen op kunnen terugzien.

Grt Hessel

 

Fotoalbum Dagtocht Delft