2016-01 Lissabon

De Lissabon-trip

Op donderdag 29 september 2016 vertrokken we vanaf vliegveld Eindhoven richting Lissabon. Na een comfortabele vlucht zijn we veilig geland op het vliegveld van Lissabon, waarbij we tijdens de nadering voor de landing, langs de rivier de Taag zijn gevlogen. Daarbij zagen we een mooie brug, waarvan we later uitgelegd kregen welke brug dat was.

De donderdagavond werd besteed aan een verkennend wandelingetje door Lissabon. Een mooie stad, maar wel heuvelachtig! We hebben ergens een leuk restaurantje gevonden waar we, te midden van de Portugezen, een heerlijke maaltijd hebben genuttigd. Daarna weer richting hotel gelopen, waar we onze kamer hebben opgezocht. Een prima kamer overigens met goede bedden.

Na een goede nachtrust de volgende dag een heerlijk ontbijt genoten in het hotel. Prima verzorgd, maar we moesten wel opschieten, want we hadden ingeschreven voor de stadswandeling onder begeleiding van 2 begeleidsters; Irma en Tamara van Comesta-reizen. De groep werd in tweeën opgedeeld en beide groepen gingen apart op stap. Voordat we op stap gingen moesten we eerst naar het beginpunt van de wandeling. We hebben eerst nog een mooie plek bezocht, waar we het geluk hadden de president van Portugal te zien (en bijna te kunnen pakken zelfs!) De begeleidsters raakten zelfs in extase. Dit hadden ze nog niet eerder meegemaakt! Na deze bijzondere ontmoeting vlot door gegaan naar het beginpunt van de stadswandeling.

We kregen veel te zien èn te horen van de begeleidsters. Onderweg nog een kopje koffie gedronken met daarbij een ‘pasteis de Nata’. Een heerlijke versnapering! Die pasteis gingen via een soort lopende band de winkel door, heel bijzonder.

Het was een prachtige dag, die we uiteraard na de stadswandeling hebben afgerond met weer een etentje in een leuk restaurant. Een vermoeiende dag. We waren blij dat we ons bed weer zagen.

De zaterdag werd voor ons de dag dat we met het openbaar vervoer (metro, tram) naar Belhem zijn geweest. Een mooie wijk van Lissabon, die grenst aan de Taag. Er was daar veel moois te zien. Van een prachtig museum tot de toren van Belhem, met daarin een trap van 93 treden, waar je, uiteraard na betaling, op en weer af mocht. Het uitzicht vanaf die toren was heel mooi. Vanaf die plek konden we de al eerder genoemde brug, die iets weg heeft van de Golden Gate-brug, veel beter zien. Vlak in de buurt van de brug stond een soort copy van het beeld van Rio de Janeiro, heel bijzonder om te zien. Ook dit was weer een prachtige dag.
Aangezien dit de laatste (volle dag) was van ons verblijf in Lissabon, vonden we dat we nog maar eens uit eten moesten gaan. Dat hebben we gedaan, maar toen we in het restaurant zaten, kregen we niet eens het idee dat we in Lissabon waren. Het zat vol met Nederlanders!!! Gelukkig was de taal die de obers spraken Portugees en kwamen later nog Portugese gezinnen binnen. Anders hadden we geloofd dat we in een Hollands restaurant zaten.

Na een goed nachtrust zijn we op zondag nog wat wezen wandelen. Het is een prachtige stad, Lissabon. De organisatie was weer prima. Het was een leuke reis met een leuke groep mensen. Later op de dag zijn we weer richting Eindhoven gevlogen, waar we in de regen (je gelooft het niet na ons verblijf in Lissabon: we hebben daar prachtig weer gehad) landden op het vliegveld.

Na een voorspoedige busreis richting Apeldoorn zijn we veilig thuis gekomen (een ervaring rijker) en we kijken nu al uit naar het volgende uitje met Futura!

Betty P., bedankt voor de prima organisatie. Ga zo door en op naar het volgende uitje!

 

Foto’s – Stedentrip Lissabon